Beware of Bad Movies #6: Thirteen Ghosts

"Beware of Bad Movies" anser jeg som værende en slags service til bloggens læsere, og en mulighed for at advare om film der er så ringe, at de ikke engang er værd at se for deres elendige kvalitets skyld. Film som "Jaws 3-D", "The Room" og The Asylums "Mega Piranha" er film der er værd at se fordi de er så dårlige at de bliver gode. Den slags film vil ikke blive nævnt her. De film der her nævnes, er meget ringe, meget kedelige og på alle måder flade oplevelser. Arthur Kriticos' (Tony Shalhoub) lille familie kæmper for at komme sig ovenpå moderens død, og nedbrændingen af familiens hus. Det er derfor med åbne arme at de tager imod tilbuddet om et større hus, da en advokat dukker op på vejne af en onkel Cyrus (F. Murray Abraham). Huset skal dog vise sig ikke at være helt almindeligt. 

En tung film at sidde igennem. Fra start er præstationerne overgearede, og det siger en del om filmen at den scene den åbner med hovedsageligt er fyld. Scenen kunne snildt have været fjernet, for den tilføjer ikke noget til plottet, stemningen eller karaktererne. Udmattet bliver man til gengæld, da man kort efter sendes videre til en komplet anden historie, som endda også springer i tid, og forventer at engagere sit publikum emotionelt. Ovenpå den platte indledning var det for mit vedkommende fuldstændig umuligt at tage introduktionen af de nye karakterer alvorligt, og det er simpelthen fatalt for filmen. For uden sympati for disse karakterer falder den tilbageværende spilletid totalt til jorden, og bliver enormt intetsigende.


Det er tydeligvis special effekterne, den rodede flashklipning og filmens unødvendige twists der for skaberne tager prioritet over karaktererne, og det gjorde filmen meget lang at sidde igennem, og de afsluttende momenter meget indviklede helt at følge. Der er helt klart nogle plothuller her, og nogle ting der ikke bliver forklaret tydeligt nok - hvilket er en smule morsomt når man tager i betragtning hvor ofte filmen ellers overfortæller sine pointer. Tilføj dertil at de praktiske effekter der bliver benyttet er ganske rædderlige, og til trods for at de er ganske bizarre er de også utrolig malplacerede, og minder mere om en klodset fantasyfilms udklædning end om lig/spøgelser.  

Consider yourself warned. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar