Beware of Bad Movies #2: Dracula 3000

"Beware of Bad Movies" anser jeg som værende en slags service til bloggens læsere, og en mulighed for at advare om film der er så ringe, at de ikke engang er værd at se for deres elendige kvalitets skyld. Film som "Jaws 3-D", "The Room" og The Asylums "Mega Piranha" er film der er værd at se fordi de er så dårlige at de bliver gode. Den slags film vil ikke blive nævnt her. De film der her nævnes, er meget ringe, meget kedelige og på alle måder flade oplevelser.


"Dracula 3000" er en vampyrfilm der finder sted i rummet. Mange år ude i fremtiden er det nemlig ikke længere almen viden hvad en vampyr er, og således bliver crewet på et rumskib så meget desto mere overraskede da de opdager et rum fyldt med kister hvorfra der snart rejser sig en vampyr.

Her er en film der i den grad viser hvad en dårlig film er skabt af. For selvom filmen ikke er mislykket i sin fortælling på samme måde som "The Room" og "Mega Piranha", er den nøjagtig ligeså, og måske endda endnu mere, ligegyldig. For man kan sige hvad man vil om Wiseaus makværk af en film "The Room", men i det mindste havde han intentioner om at lave noget med en pointe. Denne film er komplet ligegyldig. Den er ikke morsom på et selvbevidst plan, den er ikke morsom på et ubevidst plan, og den dræbende lange indledning får på ingen måde opbygget sine karakterer, simpelthen fordi der ikke er nogle karakterer at opbygge. Filmens papirstynde hovedkarakterer er så uinteressante, som de næste kunne være, og således fejler filmen også som semi-horror film. Hvis jeg ikke interesserer mig for karaktererne, hvorfor i alverden skulle jeg så være skræmt, eller overhovedet engageret i filmens plot.


En fejl er også castingen af Langley Kirkwood i rollen som Dracula. Manden er ikke tilnærmelsesvis så intimiderende, dyrisk eller charmerende som tidligere portrætteringer af karakteren har været det. En film der fejler på sin historie, sine karakterer og måske for genren værst af alt, ikke underholder det mindste. Et gabende kedeligt bekendtskab, der tilmed afslutter sin knapt halvanden time lange spilletid på en af de mest platte og bratte måder jeg nogensinde har set.

Consider yourself warned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar